E-mail

Wat te doen tegen kou op de motor?

Temperaturen rond het vriespunt of lager en toch lekker motorrijden in de winter? Daar is van alles op te verzinnen. Zwoer men vroeger bij een leren jas volgestopt met kranten, tegenwoordig is er van alles te krijgen om de hele winter door te rijden. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere winddichte overall bijvoorbeeld de Difi Husky2.

Vind je het teveel gedoe om zo’n lekker warme motor overall aan te trekken, dan is wellicht een beenkleed iets. Het ziet er misschien vreemd uit, tot je het geprobeerd hebt. Ideel voor langere ritten en je stapt net zo makkelijk op en af en hoeft er niet als een Michelinmannetje bij te lopen. Een merk beenkleed dat een ruime sortering specifiek voor verschillende modellen motorfietsen heeft is Tucano.

Wil je echt luxe, denk dan aan een verwarmd vest (zooltjes, handschoenen etc) dat kun je naar gelang de buitentemperatuur en je wens instellen. Ideaal als je bijvoorbeeld in de bergen reist waarbij het op een top kan vriezen en in het dal 25 graden is. Een veel verkocht merk hierbij is Gerbing. Houd wel rekening met het laadvermogen van je dynamo en accu. Die moeten dat natuurlijk wel kunnen leveren. Anders krijg je het vanzelf warm van het aanduwen daarna.