E-mail

Praktisch fototoestel voor motorrijders

Onderweg met je motor kom je vaak leuke onverwachte dingen tegen die je graag met je fotocamera zou willen vastleggen. In veel gevallen is er echter geen ruimte om te stoppen en ook is het moment vaak zo voorbij. Even stoppen, handschoenen uitdoen, fototoestel pakken, foto maken en dan weer in omgekeerde volgorde, is meestal geen optie. De oplossing is een compact fototoestel dat je aan een touwtje om je pols kunt hangen of dat je eenvoudig tijdens het motorrijden uit een tanktas of borstzakje kunt pakken.

spectaculaire foto vanaf de motor

Welk fototoestel op de motor?

Om die vraag te beantwoorden moeten we eens kijken waar een fototoestel aan moet voldoen om handig op de motor gebruikt te kunnen worden. Hieronder een paar eigenschappen opgesomd:

  • compact
  • weerbestendig/stofbestendig
  • schokbestendig/robuuste behuizing
  • makkelijk aan/uit te zetten en te bedienen met een motorhandschoen aan.

Hieronder staan enkele voorbeelden van toestellen die hier uitermate geschikt voor zijn:

olympus-tough-tg1
De Olympus Tough serie!(plaatje volgt nog) Je hoeft met dit superrobuuste compacte fototoestel niet eens bang te zijn als het ineens gaat regenen of dat hij (de camera)eens uit je handen glijd. De camera heeft de lens in het midden en dat is net iets handiger.

Of een stuk voordeliger: de Fujifilm Finepix XP170
fujifilm-finepix-xp170-blauw
Dit compacte fototoestel is ideaal voor op de motor. Het is lekker snel en bevat geen draaiende delen waardoor het beter bestand is tegen langdurige schokken en trillen zoals op de motor te verwachten is. Daarnaast is het apparaat waterdicht tot een diepte van 10meter en overleeft het een val van 2m hoogte. Naast haarscherpe foto’s kun je met dit toestel ook Full HD filmen met resolutie van 1080×1920 en 30 frames per seconde.
een echte alles-kunner

Bekijk ook het goedkopere broertje, de XP150. Deze camera beschikt niet over Full HD en kan geen verbinding met uw telefoon
of tablet maken, maar is aanzienlijk goedkoper en heeft wel alle bovengenoemde eigenschappen om een ideaal fototoestel voor op de motor te zijn.

Bovenstaande fototoestellen koop je supervoordelig bij foka.nl. Het kan zijn dat bovengenoemde toestellen enige tijd na het verschijnen van dit artikel niet meer leverbaar zijn. Foka.nl heeft dan altijd wel vergelijkbare toestellen die dezelfde eigenschappen hebben.

tip voor het gebruik van een compact fototoestel op de motor

Tot slot nog een gouden tip voor het gebruik van een fototoestel op de motor. Houd het fototoestel op zijn kop. Je kunt dan prima foto’s maken met je motorhandschoen aan. Je drukt dan af met de duim van je linkerhand. Dit is natuurlijk omdat de meeste toestellen voor rechtshandige mensen zijn gemaakt. Op de motor is links je vrije hand, dus daarom gewoon het toestel op zijn kop houden.