Motorrijles


Voor je in Nederland met een motorfiets de openbare weg op mag dien je eerst motorrijles te nemen en je rijbewijs categorie A te halen. Hier mag je wettelijk mee beginnen vanaf je achttiende verjaardag.

Keuze van een motorrijsschool

Om je motorrijexamen zo efficiënt mogelijk te behalen is het zinvol om voor je aan je motorrijopleiding begint een goed aangeschreven rijschool te kiezen. Het is erg prettig als de rij-instructeur vanaf de motor les geeft en niet vanuit een auto. Als je bij een wat grotere motorrijschool gaat lessen kan het verstandig zijn om ook eens een rijles van een andere instructeur te nemen zodat je kunt zien welke stijl van lesgeven het beste bij je past.

Motorrijles voor heropstappers

Veel mensen hebben in hun jonge jaren een motorrijbewijs gehaald en doen er jaren niets mee. Totdat ze twintig jaar later weer de kriebels krijgen en het toch weer eens gaan proberen. In dat geval kan het verstandig zijn een zogenaamde motorrijles voor heropstappers te nemen. Je wordt in een paar motorrijlessen weer even op scherp gezet, krijgt informatie over in de loop der tijd gewijzigde verkeersregels en zorgt ervoor dat je de belangrijkste technieken weer helemaal paraat hebt.