E-mail

Motorkleding


Motorkleding is de basis van plezierig motorrijden. Of je nu een mooiweerrijder bent of het hele jaar door op motor zit. goede motorkleding zorgt voor optimaal rijgenot gecombineerd met veiligheid. Om prettig te kunnen rijden moet je kleding allereerst goed passen. Te grote motorkleding gaat klapperen in de rijwind en te krap zorgt er voor dat je al na een korte rit niet meer lekker op je motor zit.

motorkleding in verschillende prijsklassen

Als je al jong begint met motorrijden heb je vaak nog niet zo’n hoog budget. Motorkleding is dan vaak het eerste waar op bezuinigd wordt, en dat is jammer. Door de jaren heen heb ik goedkope en dure jassen gehad. Met een goedkope motorjas deed ik gemiddeld een jaar of drie. Daarna waren ze niet meer waterdicht en ontstonden er problemen met ritsen, drukknopen en klittenband. Nu rijd ik al 7 jaar met hetzelfde motorjack dat nog altijd waterdicht is en bovendien een heerlijke pasvorm heeft.

Waterdichte motorkleding

Goede motorkleding moet waterdicht zijn. Vooral in ons natte koude kikkerlandje krijgt de woonwerk motorrijder regelmatig met een regenbui te maken. Maar ook als je een hele dag gaat toeren is er niks vervelender dan zeiknat regenen terwijl je nog de hele dag of zelfs meerdere dagen onderweg bent. Niet alleen voor comfort, maar ook voor veiligheid is waterdichte motorkleding een must. Als je nat regent, wordt je koud en minder bewegelijk.
Die verkrampte houding maakt dat je minder goed kijkt en minder adequaat reageert als je snel naar je remmen moet grijpen. Een waterdichte motoroveral zit heerlijk warm en houd je de hele dag droog.
En een waterdicht pak hoeft niet duur te zijn. Voor zo’n zestig euro heb je een stevige waterdichte overal die niet alleen beschermd tegen nattigheid, maar ook lekker warm zit als je het hele jaar door met je motor onderweg bent.

Motorkleding en veiligheid

Motorkleding draagt bij in veiligheid door te zorgen dat de motorrijder zich prettig voelt, maar een goed motorpak moet ook veiligheid bieden op het moment van een ongeval. Denk aan slijtvastheid als je op het asfalt terecht komt, of de CE-protectie die bij een botsing je knieën of schouders moeten beschermen. Een goed pak is natuurlijk niet alleen een motorjas en een motorbroek. Denk ook aan handschoenen, laarzen en een goedgekeurde motorhelm.

Motorkleding passen

Als je motorkleding gaat passen. Ga dan naar een winkel met ruime keus in zowel modellen als maten. Kies liever voor een iets duurder pak dat perfect zit, ipv dat ene model waarop je veel korting krijgt. Bedenk dat je gemiddeld toch wel lang met zo’n motorpak zult moeten doen. Ga ook altijd even met het pak aan op een motor zitten. Hier wordt snel duidelijk of de motorkleding te groot of te klein is.