E-mail

Moldex 7801 oordopjes met koord, ideaal voor op de motor

Oordopjes met een koordje - Moldex 7801 Na het uitproberen van diverse vormen van gehoorbescherming op de motor hebben de “Moldex 7801″ oordopjes met koord duidelijk mijn voorkeur. Ze hebben een voldoende demping over het hele frequentiebereik.De gemiddelde SNR waarde ligt op 35db. Hiermee beschermen ze beter dan de dure varianten die zogenaamd alleen de schadelijke frequenties uitbannen. Bij langdurig blootstelling zijn alle frequenties schadelijk. Hiermee is eigenlijk ook het enige nadeel van de Moldex 7801 oordopjes ontkracht.

Moldex 7801 oordopjes passen altijd

Moldex Oordopjes passen altijd

De unieke schuimsamenstelling zorgt ervoor dat de oordopjes precies voldoende druk geven en de moldex 7801 precies voldoende afsluiten, maar nooit irriterend worden. Dit is natuurlijk in samenspel met de conische vorm die de vernauwing van het oor volgt. Na even vochtig maken met uw tong schuiven de dopjes zeer soepel uw oor in. De dopjes verdwijnen bijna geheel in de gehoorgang zodat bij het dragen van een helm geen extra druk op het oor ontstaat door mogelijke druk van de helm tegen de oordopjes.

Moldex 7801 oordopjes met een koord

Het touwtje dat een paar Moldex 7801 oordopjes met elkaar verbindt is in meerdere opzichten een fantastische toevoeging aan de toch al zeer prettige oordopjes uit de Moldex 7800-serie.Oordopjes met een touwtje

  • Het uitnemen van de oordopjes: Doordat de dopjes redelijk ver in het oor geduwd kunnen worden, is het koordje het ideale middel om de oordopjes weer uit het oor te nemen.
  • Laten bungelen: Tijdens een pauze kun je de oordopjes eenvoudig om je nek laten bungelen. Zo hoef je ze niet neer te leggen of in een jaszak te steken wat hygiëne ten goede komt. Bij zeer korte pauzes kun je zelfs een oordop inhouden en de ander lekker laten zitten. De losse oordop blijft netjes in de buurt en is dus zo weer ingezet.
  • Netjes ophangen: Bij parkeren in je eigen garage kun je de dopjes eenvoudig over een handvat of spiegel van de motor hangen. Zo vergeet je ze niet in te doen. Al heb je dat na de eerste meters meestal ook wel door. Staat je motor buiten geparkeerd, kun je de oordopjes simpel aan de kapstok hangen, of meestal tussen de vouw van de kraag van de motorjas laten klemmen.
  • Stevig koordje: Het koordje van de Moldex 7801 is stevig maar toch enigszins elastisch. Dit voorkomt een pijnlijke ruk aan je oor in het geval dat je onverhoeds ergens achter blijft haken.
  • De lengte 75cm: De lengte van het koordje van de Moldex 7801 is zo’n 75 cm: Dit is precies lang genoeg zodat de dopjes nooit in de weg hangen, maar er ruim voldoende bewegingsvrijheid is. Ook bijvoorbeeld wanneer u de dopjes draagt tijdens de nacht om het gesnurk van kamergenoten of partner dragelijk te maken.

Moldex 7801 oordopjes dempen over alle frequenties

De Moldex 7801 oordopjes dempen in het hoog- midden en lage frequentiebereik. In het hoge frequentiebereik is de dempingswaarde 34dB in het middengebied 32dB en de lage frequenties worden tot 31dB geedempt. Dit resulteert in een SNR waarde van 35dB. Dit is een demping die de gemiddelde otoplastiek niet haalt.

Moldex 7801 oordopjes zijn goedkoop

Hoe goedkoop de Moldex 7801 oordopjes zijn is afhankelijk van hoe lang je met een paar oordoppen wilt doen. Ik weet niet of het kwaad kan, maar ik gebruik een paar doppen vaak wel een paar weken achtereen, dagelijks met woonwerkverkeer. Ook hangt de prijs natuurlijk af van hoeveel je er tegelijk afneemt. De prijs ligt zo rond een 1,50 euro per paar, 10,95 euro per 10, of goedkoper als je er 200 tegelijk koopt. Ter vergelijking: otoplastieken (die overigens minder dempen) kosten zo rond de 120-150 euro per paar en gaan zo’n 4 jaar mee. Daarna is je oor vervormt of blijft de dop om andere redenen niet goed zitten. Met de wegwerp oordopjes van Moldex heb je iedere keer weer verse dopjes en is het geen ramp mocht je eens een paar verliezen, dan wel kwijt zijn.

NU: Moldex 7801 per 10 paar kopen