E-mail

Golden Tyre noppenband voor BMW R1100GS

Vandaag heb ik een Golden Tyre GT200 noppenband voor de BMW R1100GS aangeschaft. Het betreft een tubeless band met een redelijk grof noppenprofiel. Voor de standaard R1100gs velg heb je maat 150/70 -17 TL 69H nodig. Er is ook een 150/70 -17 TT 69H variant wat betekent dat deze van een binnenband moet worden voorzien. De relatief nieuwe band is een directe concurrent van de Metzler Karoo2 en de TKC80 van Continental.


Eerdere beproevingen door Paul van MotorToursenTracks:

Ik heb er inmiddels al verschillende 1000den km’s mee gereden en ook naast het asfalt. Op het asfalt is het een strak sturende band ook op de Zeeuwse kleiwegen, naast het asfalt is achterband die veel druk blijft geven ook in de klei en erg koersvast, de voorband is gewoon goed en blijft lossen, maar wel weer minder koersvast dan de endurobanden (die op het asfalt weer veel minder zijn) maar zeker goed genoeg voor de off-roadritten die wij met onze motoren doen.
Op de gladde track van de UGSC van 2010 zou je geen problemen met deze banden gehad hebben.
Samenvattend: De Golden Tyre GT200 is een hele goede echte all-road band waarmee je ook off-road goed mee kan komen.

Zelf monteren van de Golden Tyre GT200

Ik ben benieuwd wanneer de band wordt afgeleverd. Zodra de Golden Tyre is gearriveerd zal ik een verslagje maken van het zelf monteren van deze op internet gekochte band. Daarna volgen uiteraard de ervaringen met de band.
Nu maar even afwachten.

Update: 1 Feb 2011. De band is gearriveerd. Das lekker snel van Motorbandenmarkt.nl